Bir mekana gittiğimde benim için en önemli olan konu içeri girdiğim anda o mekanla aramda bir bağ kurulmasıdır gözlerim hızla içeriyi tararken burnumda ise o mekanda sunulan tüm lezzetlerin kokusu ile dans eder o an tüm hislerim aynı anda aynı noktada bir birileri ile iletişime geçerse artık o mekan benim listeme yavaş yavaş girmeye aday olur. Eskilerden güzel bir söz vardır "Çanakta balın güzel olsun, Arısı Bağdat'tan gelir" etrafınızda lezzetine güvendiğiniz arkadaşlarınız varsa en güvenilir gazete fısıltı gazetesi ile lezzet durakları bir bir kulağınıza çalınmaya başlar işini layığıyla yapan bir mekanda illaki bu fısıltı gazetesine düşer. Uzun lafın kısası Eyvan'la tanışmam Manavkuyu'da bir yer var kebaplarına bayılacaksın mutlaka gitmelisin diyen dostlarımın tavsiyeleri ile başladı, onlar daha önceki yıllarda Mahmut Usta'nın lezzetlerini Salhane'de daha ufak bir yerde deneme şansını da bulmuşlar böylece benimde gidip denemem gerekir diyerek ilk adımımı attım 2009 senesiydi sanırım ve o gün bu gündür aksatmadan müdavimi olduğum ve lezzet istikrarından hiç bir birşey kaybetmediğine şükrettiğim sayılı mekanlardan biri olarak hayatımda yerini aldı. Eyvan bir aile işletmesi Urfalı güzel bir aile, Başta Mahmut usta babaları ve bu işin asıl mimarı olarak yerini almakta ocağın yoğunluğuna göre ateş başına da geçen ama sıklıkla misafirleriyle ilgilenerek selamlaşan ve hatırını soran bir güzel insan, ocağın başında kardeşi ve oğlu aynı kalitede ustalarının lezzetini yaşatarak yer almakta. Bir mekanın kalitesini bozmadan aynı lezzetini devam ettirmesinin en önemli adımlarından biride tedarik sürecidir,bu işi vede işletmesini yine aileden Oğlu Kadir bey çok güzel yerine getirmektedir, bilhassa etler ve etlerin sunumu lezzeti her sene giderek artan bir çok müdaviminin olmasından ortadadır şüphesiz. Eyvan kebabın güzel menüsüne geçmeden önce sizi güler yüzleri ve samimi davranışları ile karşılayan İhsan, Remzi ve Mustafa Beyler'den de sevgiyle bahsederek devam etmeliyim diye düşünüyorum.
Eyvan Kebap başta kuzu ve ciğer şiş olmak üzere, zırhta çekilen kıymayla yaptıkları ve kuyruk yağı ile de taçlandırdıkları Urfa, Adana ve Patlıcanlı kebapları ile Güneydoğu mutfağını İzmir'de en güzel şekilde temsil etmektedir. Böbrek yatağı, Beyin Izgara ve pirzolalarının'da hatırı sayılır bir yeri vardır menülerinde. Mezeler arasında bilhassa acı severler için "Atom" vazgeçilmezlerindendir. Fiyat ve hizmet dengesi oldukça makuldür yemeğin üzerine meyve ise ikram edilmektedir. Kaşık salataları hem görsel hemde lezzet açısından oldukça zirvededir.
Şimdiden Afiyet olsun ........
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder