Litany Restaurant İzmir
İtalyan mutfak kültürü hep ilgimi çekmiştir, yemek için yaşayan bir millet İtalyanlar, Ülkenin kuzeyinden güneyine değişse de lezzetler Makarna (Pasta), domates sosları ve pizza her yerinde aynı ilgiyi görür. Akdenizli olmak sanırım yakınlaştırıyor bizi zeytinyağlılar, deniz ürünleri ve yöresel işarete sahip bir çok marka lezzetleriyle İtalyan mutfağı benim için hep özel olmuştur. İzmir’de bu mutfağa yönelik araştırmalarımda karşıma “Litany Restaurant ” çıktı mutfak İtalyan şef Nicola Saraceno yönetiminde İzmir körfezi manzaralı Tepekule İş Merkezinin Çatı katında güzel lezzetler hazırlıyor. Denediklerimden bir kaçını paylaşmak istiyorum. Ege denizinden kabuklu kum midyesi, ahtapot, karides ve siyah midyeyle hazırlanmış “Deniz Mahsuli Linguini” oldukça başarılıydı her ne kadar bazı deniz ürünleri donmuş olarak kullanılsa da oldukça lezzetli ve güzel bir yemekti. Sonrasında iyi bir pizzayı net ve en yalın hali ile anlatan ve ustanın kalitesini gösteren “Dört Peynirli Pizza” denedim ve hem hamuru hem peynirlerin uyumu beni benden aldı çok lezzetliydi. Üzerine İtalyan tatlılarının vazgeçilmezi krema, süt ve yumurta beyazı ile hazırlanan çeşitli meyvelerle sunulan “Panna Cotta” kesinlkikle efsaneydi. Hem mekanın ambiyansı, hem kalitesi hem de fiyatları ile oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim.
Tepe Kule Kongre ve İş Merkezi Anadolu Cad. No:40 Bayraklı/İZMİR
0232 462 67 30 GSM: 0541 462 67 30
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder